Şanlıurfa’da neler yaşandı; İşte kupa töreninin perde arkası;

Şanlıurfa’da neler yaşandı; İşte kupa töreninin perde arkası

Şanlıurfaspor’un TFF 2. Lig Play-off finalinde Konya’da oynanan maçta Bucaspor 1928’i 3-0 yenerek Spor Toto 1. Lig’e yükselmesi kentte büyük coşkuya neden olurken, kupa töreni sırasında yaşanan kısa süreli gerginlik ise gündeme geldi. Herkes farklı bir açıdan yorumladığı olayın perde arkasını spor servisimiz araştırdı. Bir süre şampiyonluk başarısı yerine konuşulan konunun aslında ne olduğu ortaya çıktı. Spor otoriteleri Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın eski Başkan Emin Yetim’in kupayı kaldırmasına müsaade etmemesi esasında o anın tepkisi değil, geçmişten gelen birikimlerin o anda zuhur etmesi olarak değerlendirildi....

İŞTE YAŞANAN O SÜREÇLER

Vali Ayhan’ın Şanlıurfa’ya atanıp takımla ilgilenmeye başlamasından bugüne kadar ki süreçte yaşananlara göz atıldığında ortaya çıkan tablo daha kolay anlaşılabiliyor.

Geçen yılın Mayıs ayında Şanlıurfa’ya atanan Vali Salih Ayhan’ın göreve başladıktan kısa bir süre sonra Şanlıurfa spor ile ilgilenmesi herkes tarafından memnuniyetle ve umutla karşılanmıştı. Zira futbolu seven Vali Ayhan, eski görev yeri olan Sivas’ta süper lig tecrübesi edinmiş, Valilik öncülüğünde tüm kurumların ve Sivaslıların takım etrafında kenetlenmesini sağlamıştı. Sivasspor’un en parlak döneminde kulüp başkanı gibi, antrenör gibi, taraftar gibi destek olmuş ve takımın başarısına ciddi anlamda katkı sağlamıştı.

Şanlıurfa’ya geldiği dönemde takım sıkıntılı bir dönemden geçiyordu, sürekli hoca ve futbolcu değişimlerinin olduğu bu süreçte takım durmadan puan kaybediyor ve halkın desteği de azalıyordu.

Vali Ayhan Takım İçin Neler Yaptı?

Vali Salih Ayhan takımla ilgilenmeye maddi sorunların çözülmesi noktasında girişimlerde bulunmayla başladı. Belediye Başkanları, iş dünyasındaki sivil toplum kuruluşları kentin önde gelen iş insanları ile bir araya gelerek takımın hep birlikte büyük bir motivasyonla desteklenmesinin ve sahiplenilmesinin zeminini oluşturdu. O günden sonra özellikle belediye başkanları ellerini taşın altına koyarak Vali Ayhan öncülüğünde takıma ciddi oranda maddi manevi destek sağladılar.

Son 8 Ayda 100 Milyon TL Destek

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan öncülüğünde belediyelerin ve iş dünyasının destekleriyle ciddi bir bütçe hazırlanıp takımın maddi sorunları giderildi. Vali Ayhan’ın öncülüğünde oluşturulan bütçeden takıma sağlanan desteğin miktarı son 8 ay içinde 100 Milyon TL’yi geçmiş durumda.

Maçlara ilgi ve takıma destek arttı

Maddi desteğin yanında takımı sürekli gündemde tutan Vali Ayhan, belediyeler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, taraftarlar ve vatandaşların ilgisini takıma çekmeyi başardı. Daha önce küçük taraftar gruplarının katıldığı maçlara ciddi seyirci kitleleri katılmaya başladı.

Emin Yetim’in istifası sonrasında yaşananlar

Vali Ayhan’ın takıma desteği arttırdığı ilk dönemlerde Kulüp Başkanı olarak görev yapan Emin Yetim, 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı için Mart ayı ortalarında istifa edip İYİ Parti’den aday oldu. Yetim’in yerine ise Yönetim Kurulu Kararı ile Cihan Canbeyli başkanlığa getirildi.

Korsan Kongre Kararı!

Takımda yaşanan ilk sıkıntı Emin Yetim’in tekrar başkanlığa dönebilme amacıyla görevi bırakmadan önce aldırdığı kongre kararının aday adaylığı sürecinde kulübün resmi sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurulması ile yaşandı.

Karardan haberi olmayan ve duyuruyu sosyal medyadan öğrenen Başkan Cihan Canbeyli, tepkisini duyurudan hemen sonra sosyal medyada yaptığı istifa açıklaması ile gösterdi. Basına yansıyan bu olay şehirde ve kulüpte rahatsızlığa yol açmıştı.

Israrlara rağmen istifasını geri çekmeyen Cihan Canbeyli’nin yerine bu defa Haçım İzol yönetim kurulu tarafından başkanlık görevine getirildi.

Bu süreçte Vali Salih Ayhan takımı yalnız bırakmamış, yönetim kurulu ile görüşerek sıkıntılı sürecin aşılmasını sağlamıştı.

Vali Ayhan bu konuda sosyal medya hesabından yaptığı; Başarı bir’den değil BİZ’den gelir. Sezon başından bu güne BİZ diyerek kenetlenen, ‘O Sene Bu Sene’ diyerek şampiyonluk isteyen Şanlıurfaspor sahipsiz değildir. Müsterih olunuz! dökülen her terin hakkı ve 3 milyon Şanlıurfa halkının emaneti adına gerekli adımlar atılacaktır.” açıklaması ile hem kamuoyunu hem de yönetimi rahatlatmıştı.

Alacağına temlik koydurdu!

Ayrıca kulüp kaynaklarından edinilen bilgilere göre Eski Başkan Emin Yetim başkanlıktan ayrıldığı dönemde, kulüpten alacağı olan 2.5 Milyon TL için kulübün resmi gelirlerine temlik koydurarak kendi alacağına öncelik verilmesini sağladı. Emin Yetim’in uzunca bir süredir kamu idarelerinden ve Belediyelerden yüksek tutarlı ihaleler almasında Urfaspor başkanı unvanını kullandığı, yetkililere kulübe yaptığı yardımları göstererek kendisine destek olunmasını istediği de şehirde bilinen bir durum.

Sahada Yaşananlar!

Şampiyonluk kupasının normal seremonisi bittikten sonra, il protokolü futbolcularla kenetlenerek bu büyük sevinci birlikte yaşamak için sahada bir araya geldiler. Bir takım futbolcusunun kupayı protokol ve yönetimin bulunduğu alana getirdiği sırada Eski Başkan Emin Yetim şampiyonluk kupasını futbolcunun elinden alarak mevcut Başkan Haçım İzol ve Vali Salih Ayhan’dan önce kupayı kaldırma teşebbüsünde bulundu.

Durumu gören Vali Ayhan, anlık refleks göstererek ‘hep birlikte kaldırılmalı, zor süreçte emek verenler kaldırmalı’ edasıyla başarıyı şahsında kişiselleştirme girişimine müsaade etmeyen bir tavır sergiledi. Şehre geldiği günden beri Şanlıurfaspor’a verdiği destekle taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Vali Salih Ayhan, kulübünü yarı yolda bırakan, mevcut başkana rağmen, geçmişte aldırdığı kongre kararını kulübün resmi hesabından duyurulması için baskı kuran, giderken alacağı olan 2,5 Milyon TL için kulübün resmi gelirlerine temlik koydurtan eski başkanın sahada başarıyı şahsında kişiselleştirme girişimine müsaade etmemesi ve bu başarıda esas paya sahip olanların kupayı kaldırmasını sağlaması, sahada yaşanan olayın arka planı olarak değerlendiriliyor.

Tüm şehir ilk günden beri “O sene, bu sene” diyerek bu şampiyonluğa inanmışlar ve sonuçta şampiyonluğa da ulaşmışlardır. Ancak uzun zamandır beklenen şampiyonluğun elde edildiği keyifli günde yaşanan bu tatsız olay, Vali Ayhan’ı da il protokolünü de üzmüştür.

Ancak Şanlıurfalılar, Vali Ayhan’ın takıma nasıl sahip çıktığının farkındalar. Bu olaylara aldırış etmeden, yıllar sonra gelen şampiyonluk sevincini hep birlikte doya doya yaşıyorlar.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum