Servisçiler Büyükşehir Belediyesinin yeni plaka ihalesine tepkili;

Servisçiler Büyükşehir Belediyesinin yeni plaka ihalesine tepkili

Şanlıurfa’da servisçiler, belediyenin S plaka için ihaleye çıkmasının ardından Büyükşehir Belediyesine gelerek yönetimle görüştü. Belediyenin 10 yıllığına 10 bin liraya plaka ihalesini çok komik bulduklarını belirten servisçiler, sorunlarına çözüm üretilmemesi halinde ara tatilin ardından okulların başlayacağı 21 Kasım Pazartesi günü kontak kapatma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu....

Şanlıurfa’da 'S plaka' sahibi bir grup servisçi, belediyenin S plaka için yeniden ihaleye çıkmasının ardından Büyükşehir Belediyesine gelerek yönetimle görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan servisçiler, belediyenin komik bir rakamla ihaleye çıktığını belirterek, sorunlarını yetkililere ilettiklerini belirtti.

ALKAN: 10 YILLIĞINA 10 BİN LİRAYA VERİLMESİ KOMİK

Servisçilerden İlyas Alkan, Büyükşehir Belediyesinin ihalesine karşı olmadıklarını ama ihaleye çıkılan rakamın komik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bundan 2 ay önce okulların açılmasına yakın çoğu arkadaşımız 180 bin ila 200 bin TL arasında fiyatlarla S Plaka aldı. Şu anda belediyemiz çok komik bir rakama plaka ihalesine çıktı. 10 yıllığına 10 bin TL değerinde komik bir rakam. Biz bunu kabul etmiyor ve itiraz ediyoruz. İhaleye karşı değiliz ama bu kadar komik bir rakam da olmamalı. Plakanın kendi değerinde verilmesi lazım. Yanımızda Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerde büyükşehirler esnafa danışmadan böyle bir karar alamıyor. Bizim plakaların değeri 200 bin TL iken, 10 yıllığına 10 bin TL artı KDV’ye verilmesi komik.”

“PAZARTESİ KONTAK KAPATACAĞIZ”

Alkan, sorunun çözülmediği takdirde 21 Kasım Pazartesi kontak kapatacaklarını belirterek, “Arkadaşlarımız belediyede görüşmeler yapıyor. Öncesinde de görüşmeler yaptık. Sorunumuz çözülmediği takdirde pazartesi kontak kapatacağız. Bundan doğacak mağduriyetten de biz sorumlu değiliz. Hangi öğretmen, öğrenci ve personel olduğu yerde kalacak. Biz kendi plakalarımızı söküp belediyeye teslim edeceğiz“ ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Bayuk ile görüşen servisçilerin, ihale şartlarının yeniden değerlendirilmesi konusunda belediye ile anlaşma sağladıkları öğrenildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum