Şanlıurfa’da iftar ve sahurda ciğer yemek lüks oldu;

Şanlıurfa’da iftar ve sahurda ciğer yemek lüks oldu

ÖZEL HABER | Ramazan ayı geldi çattı. Şanlıurfalıların sadece iftarda değil sahurda da en çok tükettiği ve kentin tescilli yemeklerinden olan ciğer, artan maliyetlerden dolayı bu Ramazan ayında pek sofralarda olamayacak. Çarşıda ciğercilik yapan esnaf Süleyman İzol, geçen hafta zamlanan ciğerin Ramazan öncesi yine zam gelebileceğini ifade etti. İzol, zamlar sonrası bu yıl kutsal ayda iş yoğunluğu beklemediklerini dile getirdi....

ŞANLIURFA – ‘11 ayın sultanı’ olarak nitelendirilen Ramazan ayı geldi. Zengin sofraların kurulduğu, yöresel yemek ve tatlıların yapıldığı bu ayda, Şanlıurfa’nın tescilli lezzetlerinden olan ciğer, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden. Ancak bu Ramazan ayında ciğerin sofralarda yer edinmesi zor olacak. Artan maliyetlerden dolayı geçen hafta zamlanan ciğere Ramazan öncesi yine yukarı yönlü fiyat güncellemesi bekleniyor.

5 kişilik bir aile iftarını ciğerle açmak isterse şimdilik porsiyonu 150 TL’den 750 TL ödemek zorunda. Durum böyle olunca Şanlıurfalı vatandaşlar için artık iftarda veya sahurda ciğer yemek hayal oldu.

Ramazan öncesi ciğer fiyatlarındaki bu artış, kente bulunan ciğercileri de etkiledi.

Eyyübiye’de tarihi çarşılar bölgesinde bulunan ciğercilerde Ramazan ayına girmeden önce yoğunluk bir hayli düşmüş durumda. Esnaflar geçmiş ramazanları mumla arar duruma geldi.

Ciğercilik yapan esnaftan Süleyman İzol, BİHA’ya, ciğere gelen zamları, ciğercilerin Ramazan ayından beklentisini ve çalışma saatlerini anlattı.

 

YOĞUNLUK BEKLENTİSİ AZ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında iftar saatlerinde iş yerlerini açıp sahura kadar hizmet vereceklerini belirten İzol, artan fiyatlar nedeniyle iş yoğunluğunun çok fazla olmasını beklemediklerini dile getirdi. İzol, şunları söyledi:

“Geçen sene Ramazan ayında az da olsa yoğunluk vardı, belli başlı etkinlikler vardı. Bu sene Ramazana girmek üzereyiz ama henüz yapılan bir şey yok, bir canlılık yok. Yani Ramazan havası görünmüyor. Bu nedenle bu yıl işler nasıl olur yoğunluk olur mu veya olmaz mı? Kesin bir şey söylemek zor. Ama beklenenden daha az yoğunluk olduğunu söyleyebilirim.”

Çarşıda yoğunluğun az olmasının en önemli nedenlerinden birinin artan fiyatlar olduğunu belirten İzol, “Genel olarak et ürünlerine gelen zamlardan ciğer de nasibini aldı. Kasaplarda ciğer zam yiyince mecburen biz de zam yapmak durumunda kalıyoruz. Haliyle gelen zamlar vatandaşları zorluyor” dedi.

 

CİĞERE YENİ ZAM YOLDA

İzol, ciğer fiyatlarına Ramazan öncesi zam geldiğini ancak bir zam daha olabileceğini kaydetti. İzol, şunları söyledi:

“Geçen yıl Ramazan ayına girerken ciğerin porsiyonunu 80 liraya veriyorduk ama bu sene şimdilik 150 liraya veriyoruz. Normalde daha yüksek fiyata satmamız lazım ama vatandaşlarda o bütçeyi, o alım gücünü göremediğimiz için mecburen düşük fiyata satıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Ramazan öncesi ciğer fiyatlarına 50 liralık bir zam geldi. Biz de ona göre porsiyonlarda bir zam yaptık. Önümüzdeki günlerde et ürünlerine yine zam gelebilir. Haliyle ciğere de bir zam gelebilir.”

Süleyman İzol artan hayat pahalılığı, fiyatların her gün zamlanması ve vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı bu yıl Ramazan ayından hiçbir beklentilerinin olmadığını ifade etti.

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum