Uzundağ, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ni değerlendirdi: Yönetmelik beklentilerin uzağında kaldı;

Uzundağ, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ni değerlendirdi: Yönetmelik beklentilerin uzağında kaldı

Özgür-Eğitim-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Vehbi Uzundağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici Atama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri değerlendirdi. Uzundağ, yeni düzenlemelerin beklentilerin uzağında kaldığını ve eksikliklerin olduğunu belirtti....

Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Özgür Eğitim-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi Vehbi Uzundağ, , Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici Atama Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendirdi.

Uzundağ, özellikle sınavsız olarak yeniden başvuru hakkı verilmesini olumlu bir adım olarak nitelendirdi. Ancak Uzundağ, ikinci üniversite mezunlarına puan verilmemesi ve eğitim yönetimi alanında yüksek lisans/doktora yapmış olanlara verilen puanların düşürülmesi gibi noktalarda eleştirilerde bulundu.

Uzundağ, değişikliklerin olumlu olumsuz yönlerini şöyle sıraladı:

“-  Yöneticilikten ayrılmış olanlara sınavsız olarak yeniden başvuru hakkı verilmiş olması olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir.

-  Yönetmelik ekinde yer alan formların sadeleştirilmesi evrak yarışına giren kısımlarının çıkarılmış olması olumlu olmakla birlikte ikinci üniversite okumuş olanlara puan verilmemiş olması olumsuz olarak değerlendirilmesi gereken bir husustur.

-  Eğitim yönetimi alanında yüksek lisans/doktora yapmış olanlara verilen puanların düşürülmüş olması nitelikli yöneticilerin artmasının önüne geçecek bir karar olarak bakılabilir.

-  Hakemli dergilerde bilimsel makale yayını olanlara hiç puan verilmemiş olması ayrıca olumsuz bir adım olarak değerlendirilebilir. Bu yönüyle yöneticilerin araştırma şevkini daha da kıracak gibi görünüyor.

-  İlk kez yönetmeliğe eklenen bir madde ile hizmet puanı  hesaba katmış olması emek veren eğitimciler için olumlu bir adım olarak bakılabilir.

-   Nitelikli okullara yönetici atanması ile ilgili yeni yönetmelikte yine yer verilmemiş olması bu tür okullara torpilli atamaya devam edileceği anlamına geliyor. Kurumun ortaya koyduğu yönetici atama yönetmeliğine yine kurumun kendisi güven duymuyor olması anlaşılabilir değildir.

-   İl/İlçe zümre başkanları fonksiyonel olarak hiç bir işlevi olmamasına rağmen puan verilmiş olması da garip. Torpilli müdürlere torpilli puan anlayışının tezahürü olarak kabul etmenin ötesinde bir anlam taşımıyor.

     Bu yönetmelik; beklentilerin karşılanmasından uzak, paydaşların katkı sunmadığı, kapalı kapıların ardında hazırlanan bir yönetmelik imajı verdiği gün gibi ortada.”

                                                                                                      

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum