Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı Birecik'te yapıldı;

Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı Birecik'te yapıldı

Vali Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi. Eğitim alanındaki tüm konuların ele alındığı toplantıda Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlıyız” dedi....

Şanlıurfa’da, eğitim hassasiyetinin bütün eğitim camiasında hakim kılınması için kararlılığını sürdüren Vali Hasan Şıldak’ın son adresi Birecik oldu. Geçtiğimiz ay Viranşehir’de ikincisini gerçekleştirdiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te düzenleyen Vali Şıldak, tüm Şanlıurfa’ya seslenerek her bireyin birer eğitim neferi olması yönünde çağrıda bulundu.

İlçede ilk olarak Birecik Atatürk Anadolu Lisesinde Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Kaymakam Mustafa Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, müdür yardımcıları ve bütün ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelerek son bir aylık gelişmeleri değerlendiren Vali Şıldak ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

EĞİTİMDE A’DAN Z’YE TÜM KONULAR ELE ALINDI

Değerlendirmesinde “Şanlıurfa’da eğitimi birinci öncelik alarak yolumuza devam edeceğiz” sözlerini yineleyen Vali Şıldak, şunları  söyledi:

“Bugünkü çalışmamızda BİGEP kapsamında yaptığımız deneme sınavları çerçevesindeki gelişmeler, okullarımızda sorun olarak karşımıza çıkan unsurlar, yatırımlarımız, ihtiyaçlarımız, okullaşma oranımız ve devamsızlık sorunlarımız gibi pek çok konu başlıklarını ele alıp aslında bütün bir eğitim alanının tüm konularını inceleme ve değerlendirme fırsatı buluyoruz.

BİGEP aslında eğitimin aktörleri olan öğretmenlerimizi, okul idarelerimizi harekete geçirmeyi, verilerimizle bütünleşerek topyekun bir eğitim seferberliğini Şanlıurfa topraklarında hakim kılmayı, okullarımızı hareketlendirmeyi, canlandırmayı, okullarımızın statik mekanlar değil tamamen canlı mekanlar olmasını sağlamaya yönelik faaliyetleri daha da artırmaya yönelik bir projedir. Bunu başaracağız ve yıl sonuna kadar 4 toplantı daha yapmış olacağız ve gelişmeleri görmüş olacağız. İlimizde çok güzel bir uyum içerisinde, bürokrasimizin ve başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’ın destekleri ile bakanlarımızla çok güzel bir irtibat halinde yatırımların güçlendirilmesi, eğitimdeki açıklarımızın kapatılması konusunda güzel hamleler yapıyoruz.”

BİGEP PROJESİ

Vali Şıldak değerlendirmesinin ilerleyen cümlelerinde Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile 3 aylık zaman zarfında eğitim ortamında büyük bir canlılık elde ettiklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda tüm katılımcıların fikir ve önerilerinin değerlendirildiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi, iyileştirilmesi ve içinde bulunduğu olumsuzlukların her geçen gün azaltılması konusunda kararlıyız.  Şu anda ilimizde 154 okulumuzun yapımı devam ediyor. Bu çok mutluluk verici bir tablo. Bu tablonun önümüzdeki yıllarda da sürmesi ve devamının gelmesi için gayret içerisindeyiz. Hem okullardaki derslik ihtiyaçlarımızın, hem öğretmen ihtiyacımızın kapatılması ve bizim de eğitimin insan unsuruna yönelik bu motive edici çalışma ile destekleyerek oradaki kazandıracağımız hareket ve canlıklıkla inanıyoruz ki eğitim Şanlıurfa’nın yükselen yıldızları arasında yer alacaktır. Nasıl ki tarım alanında, ekonomide ve turizm alanında gelişiyorsak şehrimiz eğitimde de örnek gösterilecektir. Buna inanıyoruz ve inanan bir kadro ile çalışıyoruz. Tüm kaymakamlarımız, öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz bunun bir parçasıdır. Biz bu takım çalışmasına aynı zamanda bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi dahil ediyoruz. Velilerimizden de destek istiyoruz. Çocuklarının geleceğine olan düşkünlükleri ve katkıları çok önemli. Şanlıurfa’da bu konuda eksik olduğumuz alanları hızla kapatmak içim yoğun bir gayret içerisindeyiz. Ve inanıyorum ki ilimizin nüfusunun 3’te birine tekabül eden öğrenci sayımız ile Türkiye’nin en çok öğrenci sayısına sahip 3’üncü ili olan ve en genç nüfusa sahip olan ili Şanlıurfa’da eğitim alanındaki bu hamlenin sonuçları olacaktır. Kısa, orta ve özellikle uzun vadede bu sonuçları hep birlikte göreceğiz. İlgi duyulan, alaka duyulan ve gayret gösterilen her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da mesafe alacağız. İşte bugün bu toplantı ile eğitim alanındaki çalışmaları değerlendirmiş olduk. BİGEP ile motivasyonu, enerjisi yüksek bir çalışma ile eğitimi birinci öncelik alarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Vali Şıldak öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek BİGEP projesini anlattı ve gençlere derslerinde başarılar diledi. Daha sonra öğretmenleri de dinleyen Vali Şıldak, öğrenci ve öğretmenlerle öğle yemeğinde buluştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum