Valilik Kupası Koro ve Halk Oyunları yarışması düzenlenecek;

Valilik Kupası Koro ve Halk Oyunları yarışması düzenlenecek

ŞURKAV “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor....

Müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilerek türküleri, halk oyunları ve müziği ile “UNESCO Müzik Şehri” unvanını alan Şanlıurfa’da okullar arası koro ve halk oyunları yarışması düzenlenecek.

UNESCO Müzik Şehri unvanının alınmasına katkı sağlayarak, geleneksel Şanlıurfa kültürünün yaşatılması, yaygınlaştırılması ve tanıtımının yapılması amacıyla “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında 3. Okullar Arası Valilik Kupası Koro ve Halk Oyunları Yarışmaları ŞURKAV tarafından gerçekleştirilecek. 

Şanlıurfa Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyyübiye Belediyesi’nin katkılarıyla Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)  tarafından düzenlenecek olan koro yarışmalarında 13 ilçe ön elemelerini yaparak ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birincilerini belirleyerek, 17-18-19 Nisan 2024 tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda yapılacak olan Valilik Kupası koro yarışmalarına katılacak.

Halkoyunlarında ise 13 ilçeden ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 115 okul 24-25-26 Nisan 2024 tarihlerinde 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Valilik Kupası halk oyunları yarışmalarına katılacak.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum