Şanlıurfa’da ilk üç ayda 18 işçi cinayeti;

Şanlıurfa’da ilk üç ayda 18 işçi cinayeti

İSİG Meclisi, 2024 yılının ilk üç ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. Rapora göre ocak ayında 161, şubatta 149 ve martta 115 olmak üzere üç ayda en az 425 işçi cinayetinde hayatını kaybetti. Söz konusu dönemde en çok iş cinayetinin yaşandığı illerden biri Şanlıurfa. Yılın ilk üç ayında 18 ölüm ile Şanlıurfa ülke genelinde 4. sırada bulunuyor....

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2024 yılının ilk üç ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı.

İSİG Meclisi’nin her ay açıkladığı raporda istatistikler endişe verici boyutta. Rapora göre ülke genelinde ocak ayında 161, şubatta 149 ve martta 115 olmak üzere üç ayda en az 425 işçi cinayetinde hayatını kaybetti.

Raporda, yılın ilk üç ayında 66 şehirde iş cinayetlerine yer verildi.

Rapora göre, en fazla iş cinayeti ölümü 70 ölümle İstanbul’da. İstanbul’u 33 ölüm ile İzmir, 20 ölüm ile Konya izledi.

ŞANLIURFA İLK DÖRTTE

Şanlıurfa da işçi cinayetlerinin sık yaşandığı şehirler arasında yer alıyor.

Rapora göre, ocak-şubat-mart döneminde Şanlıurfa’da 18 işçi ölümü yaşandı. Bu rakamla Şanlıurfa, İstanbul, İzmir ve Konya’nın ardında ülke genelinde 4. sırada yer aldı.

Diğer illerin verileri şöyle:

14 ölüm Kocaeli’nde; 13 ölüm Antalya’da; 9’ar ölüm Balıkesir, Erzincan ve Mersin’de; 8’er ölüm Kayseri, Muğla, Kahramanmaraş, Sakarya ve Tekirdağ’da; 7’şer ölüm Denizli ve Trabzon’da; 6’şar ölüm Adana, Aksaray, Ankara, Aydın, Diyarbakır, Hatay, Manisa ve Zonguldak’ta; 5 ölüm Samsun’da; 4’er ölüm Afyon, Elazığ, Malatya ve Mardin’de; 3’er ölüm Bartın, Burdur, Çanakkale, Eskişehir ve Sinop’ta; 2’şer ölüm Adıyaman, Bolu, Çorum, Düzce, Erzurum, Kastamonu, Kütahya, Muş, Niğde, Osmaniye, Uşak ve Yalova’da; 1’er ölüm Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Çankırı, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kilis, Nevşehir, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Tunceli ve Yozgat’ta meydana geldi.

Üç ayda ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı şöyle:

14 yaş ve altı 4 çocuk işçi, 15-17 yaş arası 12 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 84 işçi, 30-49 yaş arası 178 işçi, 50-64 yaş arası 105 işçi, 65 yaş ve üstü 22 işçi, yaşını bilmediğimiz 20 işçi hayatını kaybetti.

Rapor son 3 ayda en az 14 motokuryenin çalışırken hayatını kaybettiğini ortaya koydu.

EN FAZLA ÖLÜM SANAYİ SEKTÖRÜNDE

Son 3 ayda yaşanan iş cinayetleri incelendiğinde sektörel açıdan en fazla ölüm 177 işçinin ölümüyle sanayi sektörü oldu. Bunu inşaat sektörü ve hizmet sektörü takip etti.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum