Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem gurur günü;

Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem gurur günü

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Hak ve halk mücadelesi olarak tarih sayfalarında yer alan 11 Nisan Kurtuluş Günü, hem kahramanlık günü hem Zafer günü hem de gurur günümüzdür" sözlerine yer verdi....

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluş günü ile ilgili yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Hak ve halk mücadelesi olarak tarih sayfalarında yer alan 11 Nisan Kurtuluş Günü, hem kahramanlık günü hem Zafer günü hem de gurur günümüzdür. 11 Nisan Kurtuluş günü sadece Şanlıurfa'nın değil Anadolu'da birçok kentin, kendi istikbalini belirlerken milletin azim ve kararının belirlediğini gösteren en güzel örnektir çünkü atalarımız, ecdadımız o dönemde yokluklar içerisinde bu mücadeleyi sürdürürken imkanların yetersiz olup olmadığına bakmadan, iman gücüyle bir mücadeleyi sürdürerek bizlere de bu güzel topraklarda, bu güzel memlekette yaşama imkanının öncülüğünü yapmışlardır. Onlar ki, vatan uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun çekinmemiş, tereddüt etmeden düşmanın üstüne yürütmüştür.

11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluşu, dünyanın birçok tarih bilimcisinin, sosyoloji bilimcisinin; üzerinde araştırma yaptığı bir halk hareketidir. Urfa'nın kurtuluşunda mücadele edenler 'milletin gücü, milletin kuvveti' anlamına gelen Kuvayi Milliye ordularının halk tarafından kurulmasına esin kaynağı olmuştur. Ecdadımızın kahramanlık mücadelesi; bugün bizlere örnek olmakta ve memleketimize olan sevgimizin daha da derin kökler salmasına ve bu sevgi ağacının hiç solmadan kalabilmesine vesile olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; her tarafı tarih kokan, medeniyet kokan, insanlığın beşiği memleketimiz Şanlıurfa'mızın Kurtuluş gününü kutlarken vatan uğruna canını feda eden şehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum