Şanlıurfa’da otobüs bilet fiyatlarına ‘bayram’ tarifesi;

Şanlıurfa’da otobüs bilet fiyatlarına ‘bayram’ tarifesi

Şanlıurfa’da, ikinci ara tatil ile Süper Kupa heyecanının bu yıl Ramazan Bayramı'na denk gelmesi şehirdeki hareketliliği artırdı. Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasıyla otobüs biletlerine talep arttı. Acente sahipleri, bayram öncesinde hareketlilik yaşandığını ifade ederken, ilerleyen günlerde yoğunluğun artmasını bekliyor. Artan taleple bilet fiyatlarında muhtemel bir artışın yaşanabileceğini belirten firma sahipleri, vatandaşları erken rezervasyon yapmaları konusunda uyardı....

Şanlıurfa’da, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa maçı, okullarda ikinci ara tatil derken Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağının duyurulması kentteki hareketliliği arttırdı. Bu durum, otobüs bilet fiyatlarının yükselmesine de sebep oldu.

Kentteki hareketliliğin ilerleyen günlerde daha da artması beklenirken, otobüs firmaları indirimli bilet satışlarını sonlandırdı, otobüs biletlerinin fiyatları arttı. Daha önce kampanyalı dönemlerde 800 TL'ye satılan biletler, bayram öncesi dönemde 1400 TL'ye kadar yükselecek.

Bayram tatilini memleketi Şanlıurfa’da geçirmek isteyen İstanbul’daki bir kişinin otobüsle gidiş-dönüş ortalama en az 2 bin 400 lira ödemesi gerekiyor. İki şehir arasındaki tek yön en uygun bilet bin 200 liradan başlıyor.

Acente sahipleri, ilerleyen günlerde daha yoğun bir seyahat dönemi beklediklerini ifade ederek, yoğunluğun artmasıyla bilet fiyatlarında da muhtemel bir artışın yaşanabileceğine dikkati çekti.

AYCAN: HAREKETLİLİĞİN ARTMASINI BEKLİYORUZ

BİHA’ya konuşan otobüs firması çalışanı Yusuf Aycan, seçimler, ara tatil, Süper Kupa ve bayram tatilinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle ilerleyen günlerde yoğunluk beklediklerini söyledi. Aycan, şöyle konuştu:

Seçim, ara tatil, Süper Kupa ve bayram tatili aynı döneme denk geldi. Ama şu an bir hareketlilik yok. Ama ilerleyen günlerde hareketlilik bekliyoruz. Özelikle 5 Nisan gibi yoğunluk olur diye bekliyoruz. 5 Nisan’dan sonra öğretmen, öğrenci gidip gelirse hareketlilik olur.”

“FİYATLARDA ARTIŞ VAR”

Aycan, akaryakıt fiyatlarındaki yükselme nedeniyle bilet fiyatlarında da artış yaşandığını belirterek, ”Fiyatlar arttı, 900-1000 lira arası bir bilet şimdi bin 250- bin 300 liraya kadar çıktı. Bizim burada fiyatlar sabit, karaborsacılık yok. Kimse kalkıp 1000 TL’lik bileti, bin 500 TL’ye satmaz. Önümüzdeki dönemde yoğunluk artarsa fiyat artışı da olur.  Bunun nedeni akaryakıt fiyatlarının yükselmesi.  Geçen yılla bu yıl arasında büyük fark var, yüzde 50-60 arasında artış söz konusu. Geçen yıl İstanbul bileti 400 TL’ydi. Bu yıl bin 200 TL“ dedi.

“BİLETLERİNİZİ ERKENDEN ALIN”

Bilet fiyatlarında da muhtemel bir artışın yaşanabileceğini vurgulayan Aycan, biletlerin hızla tükenebileceği uyarısında bulunarak, vatandaşları erken rezervasyon yapmaları konusunda da uyardı.

 

SUBAŞI: BİLETLER TÜKENMEK ÜZERE

Bir başka acente çalışanı Şükrü Subaşı ise bayram yoğunluğunun erken başladığını belirtti. Vatandaşlara biletlerini erken alma tavsiyesinde de bulunan Subaşı, şöyle konuştu:

“Bayram yoğunluğu başladı. Biletler tükenmek üzere vatandaşlara bir an önce biletlerini alma tavsiyesinde bulunuyorum. Seçim, ara tatil, Süper Kupa ve bayram tatili aynı döneme gelmesi yoğunluğu arttırdı. Bayram yoğunluğu biraz erken başladı. Şu anda vatandaş bilet bulabilir. İlerleyen zamanda yoğunluğun daha da artacağını düşünüyoruz… Araçlarımız dolmamış dolarsa ek seferler başlatacağız.”

 

“FİYATLARDA 200 TL’LİK BİR ARTIŞ VAR”

“Fiyatlarda 200 TL’lik bir artış var” diyen Aycan, “İstanbul bin 200 TL, İzmir bin 200 TL, Ankara 1000 TL, Bursa 1000 TL, Antalya 1000 TL. Zamlı fiyatlar bunlar. Zam gelmeden önce bunların fiyatı 200 TL aşağıdaydı. Geçen yılla kıyarlarsak 300 TL’lik bir fark söz konusu” diye konuştu.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum