ŞANLIURFA - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden
Şanlıurfa’daki tarihi yapılar da hasar gördü. Eyyübiye ilçesinde bulunan Narıncı
Camii bu yapıların arasında yer alıyor.
Tarihi cami Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından depremden yaklaşık bir ay sonra kapatıldı. Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı’na ait caminin onarımına hala başlanmadı. Bu durum çarşı esnafını mağdur ediyor.
Caminin ibadete kapatılmasından dolayı çok sıkıntı çektiklerini ifade eden esnaf, namaz kılacak yer bulmakta zorlandıklarını belirtiyor. Caminin onarımında kurumlar arasındaki anlaşmazlığın bir an önce giderilmesi çağrısında bulunan vatandaşlar, caminin ibadete açılmasını istiyor.
KILIÇ: BAŞKA CAMİLERE GİTMEK ZORUNDAYIZ
“Esnaf olarak çok sıkıntıdayız” diyen çarşı sakinlerinden Mehmet Kılıç, sadece cuma namazlarında değil diğer vakit namazlarında da yer sıkıntısı yaşadıklarını vurguladı.
Caminin bir an önce onarılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını ancak caminin mülkiyetinin Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olduğunu öğrendiklerini ifade eden Kılıç, kurumlar arasındaki anlaşmazlığın kendilerini mağdur ettiğine dikkati çekti. Kılıç, şunları söyledi:
“Cuma namazı olsun, diğer vakit namazları olsun çok sıkıntı çekiyoruz. Caminin iç kısmı kapalı olduğu için avlusunda cemaat yapıyoruz ama çoğu insan yer bulamıyor ve Urfa’nın sıcağı da malum. Depremin üzerinden 6 ay geçti ve hala kapalı camii. Esnaf olarak da sıkıntıdayız. Başka camilere gitmek zorundayız. Ama zaman kısıtlı olduğu için iş yerlerini bırakamıyoruz.”
USTA: İLGİLENEN KİMSE YOK DOĞRU DÜZGÜN
Çarşının 40 yıllık esnafı Kadir Usta, depremden bir ay sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından orta hasarlı olduğu tespit edilen caminin 6 aydır kapalı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz esnaf olarak çok zorluk çekiyoruz namaz kılarken. Bir an önce caminin yapılması gerekiyor esnafımız rahatlıkla namaz kılsın diye. Cuma namazlarında bu avluya sığmadığımız için diğer camilere gitmek zorunda kalıyoruz. Avluda namaz kılarken hasır seriyoruz, kendi namazlıklarımızı getiriyoruz. Yetkililerden ricamız bunu bir an önce yapsalar çok iyi olur. İlgilenen kimse yok doğru düzgün”.
BİHA