Akçakale'de ilk doğal gaz akışı sağlandı;

Akçakale'de ilk doğal gaz akışı sağlandı

Akçakale ilk kez doğal gaz ile buluştu. Akçakale’de ilk yaşandı ve vatandaşların özlemle beklediği doğal gaz, Akçakale Belediyesi’nce düzenlenen törenle ilçeye verildi....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, “Sınır mahallelere doğal gaz verilmeyecek” iddialarını yalanlayarak “Bunlar yanlış laflar. Doğal gaz, bütün Akçakale'ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Doğalgaz açılış törenine; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İlçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen Mustafa Elgün, Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, Aksa Şanlıurfa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural, belediye kurum amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 VALİ AYHAN: DOĞAL GAZ KONFOR YARATACAK

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Ayhan “Doğal gaz hakikaten bir ilçe için bir yerleşim yeri için büyük bir imajdır. O bölgenin birçok altyapısı tamamlanmış ve modernliğin medeniliğin göstergesi olan doğal gaz… Altyapısı ile güçlendirilmiş çevreci ve daha yaşanabilir bir şehir. Yani vatandaşın hayatını her alanda kolaylaştıracak konfor yaratacak olan bir değerdir. İşin açıkçası ben ilk geldiğimde Akçakale ile ilgili şöyle bir bilgi aldığımda Urfa'nın ilçelerinde doğal gaz olmadığını düşündüm ancak bir de baktım Akçakale'de devam ediyor. Sadece Ceylanpınar, Harran, Halfeti kaldı. Onlar da 2023-2024'te planlanacak. Sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz, milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Akçakale'ye hayırlı uğurlu olsun diyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 YALÇINKAYA: BÜTÜN AKÇAKALE’YE HAYIRLI OLSUN

Başkan Yalçınkaya da ilçeyi bir ilkle daha buluşturmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti ve doğal gazın her mahalleye ulaşmayacağı iddialarına da şu sözlerle yanıt verdi:

“Çok büyük mücadele ettik, en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanımızdan gördük. Cumhurbaşkanımıza burada huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Akçakale'nin bir kısmına verileceği bir kısmına verilmeyeceği, hudut bölgesi nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı'nın izin vermediği gibi söylemler var. Bunlar yanlış. Bunlar kafaları karıştırmak için ortaya atılan laflar. Durmak yok yola devam. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bütün Akçakale'ye hayırlı uğurlu olsun. İlgili firmamız olan Aksa'ya, valimize ve herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun yolumuz açık olsun.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve vananın açılmasıyla doğal gaz meşalesi yakıldı.

Protokol, doğal gaz tesisini de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum